BMW ActiveE sa litijum-jonskom baterijom

Bez autora
Apr 20 2011

Prva verzija BMW modela na električni pogon predstavljena je u Njujorku. Proizvodnja će biti ograničena na samo 1.000 modela koje će kupiti razne firme i pojedinci u Americi, Evropi i Kini. BMW ActiveE koristi litijum-jonske baterije koje imaju snagu od 170KS i 250 Nm. Baterija sa jednim punjenjem prelazi oko 160 kilometara. Ubrzanje od 96 km na sat postiže za 9 sekundi, a maksimalna brzina ovog modela je 145 km na sat. ActiveE je predviđen za četiri putnika uključujući i vozača, a prtljažnik prima 200 litara. Inače, u februaru je predstavljen prototip "BMW i" sa dva nova ekološki prilagođena modela koja će biti opremljenja električnim ili hibridnim sistemom za pokretanje vozila, a proizvodnja je planirana od 2013. godine.

BMW ActiveE sa litijum-jonskom baterijom Prva verzija BMW modela na električni pogon predstavljena je u Njujorku. Proizvodnja će biti ograničena na samo 1.000 modela koje će kupiti razne firme i pojedinci u Americi, Evropi i Kini.

BMW ActiveE koristi litijum-jonske baterije koje imaju snagu od 170KS i 250 Nm. Baterija sa jednim punjenjem prelazi oko 160 kilometara.

Ubrzanje od 96 km na sat postiže za 9 sekundi, a maksimalna brzina ovog modela je 145 km na sat.

ActiveE je predviđen za četiri putnika uključujući i vozača, a prtljažnik prima 200 litara.

Inače, u februaru je predstavljen prototip "BMW i" sa dva nova ekološki prilagođena modela koja će biti opremljenja električnim ili hibridnim sistemom za pokretanje vozila, a proizvodnja je planirana od 2013. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik